Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Première documentaire Recht op Reyeroord

donderdag 30 november, 2023 | 18:00 20:15

Hoe kunnen jongeren een duurzame plek krijgen in de wijk? Hoe kunnen zij zich welkom en thuis voelen? En hoe kunnen zij beter gerepresenteerd worden in beleid? Dat onderzochten wetenschappers van Erasmus Universiteit in de Rotterdamse wijk Reyeroord. Inmiddels is de komst van een jongerenhub een feit. Tijdens dit evenement gaat de documentaire over dit project in première. 

Studio Roodenburch volgde met de camera het proces van de totstandkoming van de jongerenhub in Reyeroord, die op 1 juni 2023 haar deuren opende. Jongeren, initiatiefnemers uit de wijk, jongerenwerkers, leraren, beleidsmakers en onderzoekers die zich hier met hart en ziel voor inzetten werd gevraagd naar hun ervaringen en ideeën. In deel 1 van het Recht op Reyeroord project ging het erom hoe ruimte te maken voor jongeren in de wijk; in deel 2 over hoe jongeren en lokale organisaties deze ruimte innemen.  

Op 30 november is de première van de 30 minuten durende documentaire hierover in theater Islemunda. Jongeren uit de wijk verzorgen de muziek en registratie en gaan na afloop van de filmvertoning in debat met ambtenaren. 

Betrokken partijen bij Recht op Reyeroord 

Gemeente Rotterdam, Vital Cities and Citizens, Kenniswerkplaats Leefbare Wijken, Design & Publics, Resilient Delta Initiative, Talentz Skool, Vereniging BLIJ, Samen Voor, JOZ (Jongerenwerk op Zuid), SOL, Mr. van Eijckschool, Veenoordschool, , SKVR, Pantopicon, Chance to Influence, Veenoord College en Erasmus Trustfonds.

Recht op Reyeroord wordt mede gefinancierd door de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken.

Programma

18.00 Inloop
18.30 Dans Talentzskool
Welkomstwoord Jiska Engelbert
Introductie film door documentairemaker Maarten Boer
Film
Muzikaal intermezzo 
Debat | Jongeren gaan in gesprek met Kinara Bahadoer (wijkraad Ijsselmonde), Edim Hadziavdic, Mustapha el Boumeshouli en Josje van Nes van gemeente Rotterdam.
Muzikaal intermezzo 
Dankwoord Jiska Engelbert
20.15 Einde 

Dress Code Urban chic

Theater Islemunda

Herenwaard 17
Rotterdam, 3078 AK
+ Google Maps
Scroll naar boven