Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Actualiteitencollege Inclusiviteit en leven

woensdag 25 oktober, 2023 @ 15:00 16:30

‘Wie in Rotterdam woont is een Rotterdammer en hoort erbij. In Rotterdam staan we open voor alle mensen. Onze gedeelde identiteit als Rotterdammer, dat is waar wij ons op richten, met respect voor de verschillen.’ Dat is de ambitie van het collegeakkoord: Rotterdam een nog inclusievere stad maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk, werken aan een inclusieve stad? Deze vraag staat centraal tijdens het actualiteitencollege georganiseerd door de Kenniswerkplaats Leefbare Wijken op 25 oktober in Theater Walhalla.

In het actualiteitencollege verkennen we met experts vanuit de wetenschap en praktijk wat inclusiviteit betekent voor het leven in de stad; voor bewoners en professionals. We gaan onder andere in op de rol van (gemeentelijk) beleid, lokale initiatieven en organisaties en de gemeentelijke organisatie. Na afloop is er een borrel.

Met bijdragen van dr. Lore Van Praag (Universitair docent sociale ongelijkheid en diversiteit, Erasmus Universiteit Rotterdam) en Roy Geurs (Strategisch adviseur Gemeente Rotterdam).

In samenwerking met de master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid.

Contact: leefbaarheid@essb.eur.nl

Theater Walhalla

Sumatraweg 9-11
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Scroll naar boven